Måndagen den 9 november 2020, kl 14:00 - Missionskyrkan, Drottninggatan 22, Linköping

Entré: 60 kr (50 kr för medlemmar)

In i Musiken...

Klarinettisten och konsertmästaren Dan Larsson tar oss med på musikaliska betraktelser inifrån musiken. Vad är det vi hör egentligen och hur blir det till? Vad skiljer framföranden av orkestermusik och kammarmusik? Vad är egentligen kammarmusik och när myntades begreppet, och andra begrepp också för den delen? Bollar kastas, soldater frammanas och musik klingar!

Arrangör: Föreningen Aktiva Seniorer

Fredagen den 29 januari 2021, kl 13:30 - Mikaelkyrkan, Ryd, Linköping

Björn och Margareta

Visor, skrönor och lite allsång med
"Den träffsäkra duon BoM" :-)

Vi sjunger visor av kända och okända visdiktare och berättar gärna lite om visorna och deras ursprung. Evert Taube, Olle Adolfsson, Hasse & Tage och Ruben Nilsson finns bland våra favoriter. Och i vår folkliga tradition kan man hitta allt från det riktigt burleska till den vackraste kärlekspoesi. Vi vill gärna att vår publik sjunger med i några av våra visor.

Medverkande:
Margareta Hagvall, sång/uppläsning
Björn Hagvall, sång/piano

Hemsida

Lördagen den 20 mars 2021, kl 14:00 - Missionskyrkan, Linköping

Ett program om Louis Armstrong och Boswell Sisters.

Sångtrion Boswell Sisters och sångaren och trumpetaren Louis Armstrong växte alla upp i New Orleans och blev viktiga förebilder för många jazzmusiker och sångare. I vårt program spelar Bent Persson några Armstrongnummer och berättar även om denna jazzlegend. Våra egna Novelty Sisters sjunger några nummer ur Boswell Sisters repertoar från tidigt 30-tal och berättar samtidigt om denna tidiga sångtrio. Boswell Sisters var en viktig förebild för Andrew Sisters och Ella Fitzgerald hade Conny Boswell som en av sina förebilder.

Medverkande:
Bent Persson, trumpet
Novelty Sisters: Ingrid Hermansson, Kaja Vaht och Åsa Hedin Karlsson, sång
Björn Hagvall, piano

Arrangör: Linköpings Senioruniversitet

Tips...

Cembalo - Ruckers Taskin
DIVERSE>CEMBALO

( 2018-04-01 )